Propostes i estratègies per a sortir de la crisi al sector de l’Arquitectura

El Sindicat d’Arquitectes us convida a participar a la redacció del document que s’entregará al Govern de la Generalitat de Catalunya

El passat 31 de maig, el Sindicat d’Arquitectes es va reunir per primera vegada amb el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Durant la trobada, vam presentar el treball del Sindicat i vam transmetre la nostra preocupació per la situació en que es troba el sector: xifres d’atur altíssimes, contractació irregular o ilegal a les empreses d’arquitectura i escasses perspectives de creació de llocs de treball. A l’espera d’una propera reunió, ens vam comprometre a redactar un document amb propostes concretes per millorar la situació en que es troba el sector. Desitjem que aquest document sigui el resultat d’una aportació, no tan sols dels que integrem el Sindicat, sinó que reculli també les vostres propostes.

El document parteix del convenciment que el sector de l’arquitectura necessita profundes reformes per tal d’enfrontar-se a la situació econòmica en què ens trobem. Evidentment des del Sindicat creiem que no serà la reducció de costos laborals i de plantilles el què ens traurà d’aquesta situació,  sinó la reforma d’un teixit empresarial que encara té com a model els tallers gremials medievals.

Entenem que el Sindicat és una eina que ens permet tenir una interlocució directa amb l’administració, fet que no seria possible si les reivindicacions es plantegessin a tall individual. És per això que us animem  a fer-nos arribar les vostres propostes per obrir noves oportunitats laborals i millorar les condicions en què actualment realitzem la nostra feina.

Podeu participar en l’elaboració d’aquest document a través de comentaris en aquesta web,  per  la pàgina del facebook  o envian un e.mail a: info@sindicatarquitectes.org

Anuncis

8 Responses to Propostes i estratègies per a sortir de la crisi al sector de l’Arquitectura

 1. Manel says:

  La meva proposta és la el.liminació dels barems de visat en funció de la superfície que es visi. És absolitament injust, que un peit porjecte hagi de pagar el 3% i un projecte de molt més de pes, on el marge de beniefici és enore només pagui l’1%.
  Taxes proporcionals per a tothom.

 2. Manel says:

  D’altra banda, volia suggerir la possibilitar d’eliminar la col.legiació per a les societats. Per qué serveix ? és només un impost que cobra el col.legi per financiar-se? Augmenta els costos de qualsevol societat i a dia d’avui són uns diners que permeten pagar qualsevol apartat logístic dels despatxos.
  A mes a mes, si el col.legi defenses els interessos de tots els arquitectes pagaria amb gust. Peró no és el cas. Parlen de reformes a la LOE per redistribuir o repensar la responsabilitat a 10 anys vista de la seva aprovació i signen un comunicat amb enginyers, els quals per cert, ja ens van terure competències quan es va aprobar la llei.Peró aixó ja és un altre tema.

 3. Moltes gràcies per les teves consideracions i propostes. Tot i que el sindicat no té res a veure amb els organismes col.legials, recollim les teves inquietuds i els hi farem arribar a la mesura que ens sigui possible. En principi, el col.legi defensa els interessos dels arquitectes col.legiats, i el sindicat la defensa en matèria laboral dels arquitectes (autònoms o en contracte laboral)

 4. Paco says:

  Canvis en la LLCSP.
  Que s’estableixi un sistema de contractació pública en funció de trams o categories dels ofertants. Els grossos contra els grossos i els petits contra els petits

 5. Pere says:

  Hola bona tarde, sóc en Pere Marín i fa un any que vaig acabar la carrera d’arquitetura a l’ETSAB i tinc moltes dificultats er trobar alguna oferta que tingi a veure amb alló que he estudiat els derrers set anys…Primer que ja costa trobar ofertes i que t’entrevistin peró finalment a través d’lagun contacte he fet varies entrevistes i m’he trobat que la feina que s’emofereix és, no se com dir-ho…, una vergonya. . Treball gratis fent concursos i no aseguren cap retorn en cas de ser guanyat, nomes una continuitat remunerada de la que no m’en refio gens. A més, si l’he parit jo el projecte, hauria de poder sigar-lo o al menys que m’ofereixin una via de reconeixement a canvi de la feina gratis!!! m’emprenya molt aquesta situació. Hi ha alguna via possible per negociar un mínim de dignitat per mi?

 6. Daniel says:

  Trabajar gratis es ilegal aunque en este momento creo que se haya convertido en algo normal en muchos despachos, sobre todo los grandes. Si hubiera una inspección de trabajo dudo mucho que consigan salirse sin tener que pagar una multa. Necesitamos un convenio colectivo como los ingenieros y de obligado cumplimiento para que sepamos a que tenemos derecho cuando empezamos a trabajar en una empresa! Esta tendría que ser nuestra primera petición frente a la Generalitat.

 7. Pere says:

  Hola Daniel, si , pero el convenio colectivo parece ser una via de cada una de las empresas del sector…es decir, que cada una impondra el suyo. Según las últimas noticias que vienen de Madrid. Otra cosa. Como podría saber si lo que me proponen se ajusta al beneficio que tendra la empresa con mi trabajo? Sería lo justo, saber si mi trabajo produce 10 o 100.000 euros! y a partir de ahi discutir.
  Por cierto, no tenia ni idea de que ni había convenio colectivo para arquitectos. Gracias.

 8. Daniel says:

  Hola Pere,

  Sí, si pasa la reforma de la negociación colectiva parece que cada empresa podrá discutir su propio convenio. Y no, no tenemos convenio propio, aunque el que más de parece a nuestra profesión es el de “ingenieria y oficinas de estudios técnicos” y te puede ser útil para saber cuanto tendrías que cobrar. Por cierto, una manera de que tengamos nuestro convenio podría ser que se ampliara este ultimo también a nosotros.

  No estoy seguro, pero me parece que hay una manera de conocer las cuentas anuales de una empresa, pero no creo que puedas aislar los beneficios de un proyecto.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: