Comunicat del Sindicat d’Arquitectes

Propostes enviades al C.S.C.A.E. amb la finalitat de contribuir a la defensa de la dignitat de la nostra professió:

El 20 de novembre el Sarq ha enviat una carta al Sr Jordi Ludevid, president del CSCAE, oferint la seva col·laboració en la defensa d’un exercici professional digne i proposant una sèrie de mesures a implementar a través dels col·legis d’arquitectes, que ajudarien a eradicar la precarietat laboral i la subocupació en el sector. El contingut de la carta incloïa a més d’algunes consideracions sobre el futur de la professió, les següents propostes:

1-Portar un control estricte de les borses d’ocupació, garantint que les ofertes publicades compleixen amb la legalitat i ofereixen unes condicions laborals adequades a la formació dels arquitectes.

2-Recomanar als seus col·legiats l’adopció del Conveni d’Enginyeries i Despatxos Tècnics (mentre no comptem amb un conveni propi) per regir els contractes laborals dels arquitectes que treballen per compte d’altri ja que aquest, és el que més s’ajusta al nostre treball diari. -En referència al tema de les contractacions d’arquitectes en despatxos d’arquitectura, volem fer notar i ens preocupa molt, que des del CSCAE es doni suport a la utilització de la figura del TRADE en casos de clara relació LABORAL. A més de tractar-se d’una il·legalitat i d’un frau a la seguretat social, és una retallada dels drets dels arquitectes treballadors, que redunda en una precarització de la professió i en una contínua reducció dels honoraris professionals-.

3 – Adoptar mesures deontològiques sancionadores per als col·legiats que incompleixin la legalitat laboral amb altres arquitectes, per garantir una competència lleial entre tots els despatxos d’arquitectura.

4-Fer campanyes d’informació sobre contractació legal – el CSCAE pot comptar amb el Sarq i amb Inspecció de Treball per a això celebrant per exemple, jornades informatives en els diferents col·legis de l’estat.

Propuestas enviadas al C.S.C.A.E. con el fin de contribuir a la defensa de la dignidad de nuestra profesión:

El 20 de noviembre el SArq ha enviado una carta a D. Jordi Ludevid, presidente del C.S.C.A.E., ofreciendo su colaboración en la defensa de un ejercicio profesional digno y proponiendo una serie de medidas a implementar a través de los colegios de arquitectos, que ayudarían a erradicar la precariedad laboral y el subempleo en el sector. El contenido de la carta incluía además de algunas consideraciones sobre el futuro de la profesión, las siguientes propuestas:

1-Llevar un control estricto de las bolsas de empleo, garantizando que las ofertas publicadas cumplen con la legalidad y ofrecen unas condiciones laborales adecuadas a la formación de los arquitectos.

2-Recomendar a sus colegiados la adopción del Convenio de Ingenierías y Despachos Técnicos (mientras no contemos con un convenio propio) para regir los contratos laborales de los arquitectos que trabajan por cuenta ajena ya que este, es el que más se ajusta a nuestro trabajo diario. -En referencia al tema de las contrataciones de arquitectos en despachos de arquitectura, queremos hacer notar y nos preocupa mucho, que desde el CSCAE se apoye la utilización de la figura del TRADE en casos de clara relación LABORAL. Además de tratarse de una ilegalidad y de un fraude a la seguridad social, es un recorte de los derechos de los arquitectos trabajadores, que redunda en una precarización de la profesión y en una continua reducción de los honorarios profesionales-.

3- Adoptar medidas deontológicas sancionadoras para los colegiados que incumplan la legalidad laboral con otros arquitectos, para garantizar una competencia leal entre todos los despachos de arquitectura.

4-Hacer campañas de información sobre contratación legal – el CSCAE puede contar con el Sarq y con Inspección de Trabajo para ello- celebrando por ejemplo, jornadas informativas en los diferentes colegios del estado.

Anuncis

2 Responses to Comunicat del Sindicat d’Arquitectes

  1. Un arquitecte says:

    doncs no crec que els COA’s facin res ni estiguin gens amoïnats per la situació laboral llastimosa dels arquitectes al nostre pais…

  2. dp says:

    Jo tampoc confio massa en els col.legis. Des que va començar la denúncia de la precarietat i de les il.legalitats s’han estimat més callar. De totes maneres s’ha d’intentar, com a mínim que es vegin obligats a posicionar-se públicament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: