El Sindicat d’Arquitectes s’adhereix a la Iniciativa Legislativa Popular

Gent sense casa i cases sense gent.

El Sindicat d’Arquitectes de Catalunya s’adhereix a les entitats que han promogut la Iniciativa Legislativa Popular per reclamar la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i la promoció pública d’habitatges de lloguer social.

L’arquitectura ha desatès la funció social de respondre a les necessitats d’aixopluc de les persones. Des del reconeixement d’una idea que li és tan pròpia, tan primordial i tan nuclear com la casa, l’arquitectura s’ha de comprometre activament amb el fet que l’habitatge és un dret, i no una a simple mercaderia. No només perquè la desatenció a aquesta realitat tan òbvia va originar la bombolla immobiliària, detonant de la crisi econòmica que tant ens afecta com a professió. Sinó també, i sobre tot, perquè mentre la quantitat d’habitatges buits que hi ha al nostre país ofèn a la raó, centenars de milers de persones es veuen obligades a abandonar les seves llars sense lliurar-se d’un deute que els amenaça amb una irreversible exclusió social. És del tot inacceptable que hi hagi tantes cases sense gent i tanta gent sense casa.

Exhortem a tots els nostres afiliats a recolzar aquesta ILP, que ha d’aconseguir un mínim de 500.000 signatures abans del 31 d’octubre de 2012.

Gente sin casa y casas sin gente.

 El Sindicato de Arquitectos de España se suma a las entidades que han promovido la Iniciativa Legislativa Popular para reclamar la dación de pago retroactiva, la paralización de los desahucios y la promoción pública de viviendas sociales de alquiler.

La arquitectura ha desatendido la función social de responder a las necesidades de cobijo de las personas. Desde el reconocimiento de una idea que le es tan propia, tan primordial y tan nuclear como la casa, la arquitectura tiene que comprometerse activamente con el hecho de que la vivienda es un derecho y no una simple mercancía. No sólo porque la desatención a esta realidad tan obvia originó la burbuja inmobiliaria, detonante de la crisis económica que tanto nos afecta como profesión, sino también y sobre todo, porque mientras la cantidad de viviendas vacías que hay en nuestro país ofende a la razón, centenares de miles de personas se ven obligadas a abandonar sus hogares sin librarse de una deuda que los amenaza con una irreversible exclusión social. Es del todo inaceptable que haya tantas casas sin gente y tanta gente sin casa.

Invitamos a todos nuestros afiliados a apoyar esta ILP, que debe conseguir un mínimo de 500.000 firmas antes del 31 de octubre de 2012.

Anuncis

One Response to El Sindicat d’Arquitectes s’adhereix a la Iniciativa Legislativa Popular

  1. Retroenllaç: Accions en favor de ILP per la dació en pagament: 5, 8 i 10 de maig « Sindicat d'Arquitectes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: