Contra les retallades en educació pública #22M

COMUNICAT DE SUPORT A LES MOBILITZACIONS DEL 22 DE
MAIG CONTRA LES RETALLADES EN EDUCACIÓ PÚBLICA
Des de l’any 2008 I davant la situació del sector de l’arquitectura que, en un marc de crisi econòmica, s’ha vist agreujada fins a aconseguir desorbitats nivells d’atur, molts professionals de l’arquitectura van optar per:
– la via de la docència, tant en instituts com en universitats
– la via de la investigació, a través de programes de doctorat
– la via de l’especialització professional a través de màsters.
Des del Sindicat d’Arquitectes entenem que les retallades en educació pública dels últims mesos, especialment les promulgades pel Reial Decret 14/20121, suposen un cop dur per a tots aquests professionals.
D’una banda, la pujada de taxes en els estudis de *post-grau (*Art 5. Modificació del *Art 81.3 Llei Orgànica 6/2001), que obliga l’alumnat a cobrir entre el 40% i el 50% del seu cost a la primera matrícul i entre el 65% i el 75% en les posteriors, unida a la reducció de beques, dificulta la ja de partida precària situació de la investigació en Arquitectura. D’altra banda, aquesta imponent pujada, que segons alguns estudis pot arribar al 197% del preu actual, tanca simultàniament dues de les sortides per les quals alguns arquitectes havien optat, la investigació (doctorats i *masters d’investigació) i l’especialització (*masters professionals).
D’altra banda, la retallada en les plantilles de professors a les universitats i instituts i la reducció d’inversions proposades pel Govern suposaran tant la pèrdua d’un important nombre de llocs de treball com l’empitjorament de la formació en arquitectura, bàsica per al desenvolupament de la professió. En aquest punt, el Sindicat d’Arquitectes comparteix el posicionament davant les retallades en educació del Consell de Representants d’Estudiants d’Arquitectura (*CREARQ) i recolza el comunicat emès per aquest el passat 23 d’abril sobre la pujada de taxes proposada pel Ministeri d’Educació Cultura i Esport.
El Sindicat d’Arquitectes, que tal com especifiquen els seus estatuts inclou estudiants, investigadors i docents del sector de l’arquitectura, secunda la vaga per l’educació pública que tindrà lloc demà, 22 de maig, en tot l’Estat. Així mateix, agraeix el treball d’informació sobre el Reial decret 14/2012 i de defensa de la universitat pública, realitzat per les diferents assemblees i associacions d’estudiants, les delegacions d’alumnes de les escoles d’arquitectura i el *CREARQ i crida a la mobilització i assistència a les manifestacions de matí.
Sindicat d’arquitectes
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: