Divendres 11 de gener: SArq i CREARQ convoquen assemblees públiques i obertes contra la Llei de Serveis Professionals (LSP)

UntitledDivendres 11 de gener: el SArq i CREARQ convocan assemblees públiques i obertes contra la Llei de Serveis Professionals (LSP)

La darrera setmana vam tenir coneixement de l’Avantprojecte de Llei de Serveis Professionals, que planteja suprimir la reserva exclusiva d’activitat que la Llei d’Ordenació de l’Edificació atorgava als arquitectes. L’esborrany estableix que, a partir del 2013, “podran projectar i dirigir obres d’edificis residencials, culturals, docents o religiosos, arquitectes i enginyers amb competències en edificació”.

Si s’arribés a aprovar, aquesta llei representaria una perillosa desregulació del nostre sector amb repercussions nefastes tant per a la societat, en interès de la qual treballem, com per a la nostra professió, ja durament colpejada per la crisi econòmica. Per això el nostre sindicat, juntament amb els estudiants (CREARQ i delegacions d’alumnes) i els directors de les Escoles d’Arquitectura, col·laborem activament amb el CSCAE amb l’objectiu de modificar l’avantprojecte.

El proper 10 de gener està prevista una reunió entre el CSCAE i el Ministeri d’Economia i Competitivitat per tractar els afers relatius a la Llei de Serveis Professionals. El Sindicat d’Arquitectes i CREARQ convoquen per al dia següent, divendres 11 de gener, ASSEMBLEES PÚBLIQUES I OBERTES per compartir informació, analitzar la situació i discutir possibles línies d’acció. Al debat hi estan convidats tant els representants dels Col·legis d’Arquitectes com els directors i les delegacions d’estudiants de les Escoles d’Arquitectura i el conjunt de la professió.

Si voleu organitzar una assemblea a la vostra ciutat,  feu-nos-ho saber per que puguem col·laborar en la difusió.

ASSEMBLEES DE L’ 11 DE GENER

Barcelona: 19:00h, Centro Cívico Pati Llimona (Carrer del Regomir 3).

Madrid:19:00h, “Central de Diseño”del Matadero (Paseo de la Chopera, 14)
Valencia: 19.00h, Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Valencia, UPV.(Campus Vera)

Viernes 11 de enero: el SArq y CREARQ convocan asambleas públicas y abiertas contra la Ley de Servicios Profesionales (LSP)

La pasada semana tuvimos conocimiento del Anteproyecto de Ley de Servicios Profesionales, que plantea suprimir la reserva exclusiva de actividad que la Ley de Ordenación de la Edificación otorgaba a los arquitectos. El borrador establece que, a partir de 2013, “podrán proyectar y dirigir obras de edificios residenciales, culturales, docentes o religiosos, arquitectos e ingenieros con competencias en edificación”.

Si llegara a ser aprobada, esta ley representaría una peligrosa desregulación de nuestro sector con repercusiones nefastas tanto para la sociedad, en cuyo interés trabajamos, como para nuestra profesión, ya duramente golpeada por la crisis económica. Por esta razón nuestro sindicato, junto con los estudiantes (CREARQ y delegaciones de alumnos) y directores de las Escuelas de Arquitectura, colaboramos activamente con el CSCAE con el objetivo de modificar el anteproyecto.

El próximo 10 de enero está prevista una reunión entre el CSCAE y el Ministerio de Economía y Competitividad para tratar los temas relativos a la Ley de Servicios Profesionales. El Sindicato de Arquitectos y CREARQ convocan para el día siguiente, viernes 11 de enero, ASAMBLEAS PÚBLICAS Y ABIERTAS para compartir información, analizar la situación y discutir posibles líneas de acción. Al debate están invitados tanto los representantes de los Colegios de Arquitectos como los directores y las delegaciones de alumnos de las Escuelas de Arquitectura y el conjunto de la profesión.

Si queréis organizar una asamblea en vuestra ciudad, comunicádnoslo para que podamos colaborar en la difusión.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: