XVIIè Conveni Col·lectiu d’Enginyeries i Estudis Tècnics

LOGO 03El Conveni Col·lectiu és un tipus peculiar de contracte celebrat entre un sindicat o grup de sindicats i un o diversos ocupadors o una organització o diverses representatives dels ocupadors (Patronals).
El contracte col·lectiu de treball serveix per a regular tots els aspectes de la relació laboral (salaris, jornada, descansos, vacances, llicències, condicions de treball, capacitació professional, règim d’acomiadaments, definició de les categories professionals), així com determinar regles per a la relació entre els sindicats i els ocupadors (representants en els llocs de treball, informació i consulta, cartellera sindical, llicències i permisos per als dirigents sindicals, etc.).
Les condicions del conveni solen considerar com un mínim. El contracte individual que signi cada treballador pot millorar (més sou, més descansos, etc.), Però no pot establir condicions més desfavorables per al treballador.
La manca d’aquest conveni ha ajudat a que les pràctiques laborals il·legals contra els arquitectes s’hagin fet cada vegada més generalitzades, de manera inconscient les empreses s’han endinsat en la precarietat i la subocupació, arruïnant el prestigi social i la idea de qualitat inherent a la professió.

Des dels seus inicis, un dels objectius del Sindicat ha estat aconseguir un conveni col·lectiu d’àmbit estatal per als arquitectes o la seva inclusió dins el conveni existent d’una altra professió. Entre d’altres coses, aquest marc de garanties laborals serveix per determinar un salari mínim digne per als arquitectes que treballen per compte aliè. El 25 d’octubre de 2013, el BOE ha publicat el XVIIè Conveni Col·lectiu d’Enginyeries i Estudis Tècnics, que es va signar el 14 de juny, gràcies a l’acord assolit entre els sindicats majoritaris (FeS-UGT i Comfia-CCOO) i la patronal (TECNIBERIA) del sector corresponent i gràcies també a la feina feta pel Sindicat d’Arquitectes en el sentit d’ampliar el seu àmbit funcional i incloure-hi l’activitat dels despatxos d’arquitectura. Així doncs, per primera vegada, els arquitectes  disposen d’un conveni col·lectiu d’àmbit estatal. 
Podeu consultar el XVIIè Conveni Col•lectiu Nacional d’Empreses d’Enginyeria i Oficines d’Estudis Tècnics en aquest enllaç.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: