+ Conveni

El Conveni Col·lectiu és un tipus peculiar de contracte celebrat entre un sindicat o grup de sindicats i un o diversos ocupadors o una organització o diverses representatives dels ocupadors (Patronals).
El contracte col·lectiu de treball serveix per a regular tots els aspectes de la relació laboral (salaris, jornada, descansos, vacances, llicències, condicions de treball, capacitació professional, règim d’acomiadaments, definició de les categories professionals), així com determinar regles per a la relació entre els sindicats i els ocupadors (representants en els llocs de treball, informació i consulta, cartellera sindical, llicències i permisos per als dirigents sindicals, etc.).
Les condicions del conveni solen considerar com un mínim. El contracte individual que signi cada treballador pot millorar (més sou, més descansos, etc.), Però no pot establir condicions més desfavorables per al treballador.
La manca d’aquest conveni ha ajudat a que les pràctiques laborals il·legals contra els arquitectes s’hagin fet cada vegada més generalitzades, de manera inconscient les empreses s’han endinsat en la precarietat i la subocupació, arruïnant el prestigi social i la idea de qualitat inherent a la professió.

Des dels seus inicis, un dels objectius del Sindicat ha estat aconseguir un conveni col·lectiu d’àmbit estatal per als arquitectes o la seva inclusió dins el conveni existent d’una altra professió. Entre d’altres coses, aquest marc de garanties laborals serveix per determinar un salari mínim digne per als arquitectes que treballen per compte aliè. El 25 d’octubre de 2013, el BOE ha publicat el XVIIè Conveni Col·lectiu d’Enginyeries i Estudis Tècnics, que es va signar el 14 de juny, gràcies a l’acord assolit entre els sindicats majoritaris (FeS-UGT i Comfia-CCOO) i la patronal (TECNIBERIA) del sector corresponent i gràcies també a la feina feta pel Sindicat d’Arquitectes en el sentit d’ampliar el seu àmbit funcional i incloure-hi l’activitat dels despatxos d’arquitectura. Així doncs, per primera vegada, els arquitectes  disposen d’un conveni col·lectiu d’àmbit estatal. 
Podeu consultar el XVIIè Conveni Col•lectiu Nacional d’Empreses d’Enginyeria i Oficines d’Estudis Tècnics en aquest enllaç.

El Convenio Colectivo es un tipo peculiar de contrato celebrado entre un sindicato o grupo de sindicatos y uno o varios empleadores o una organización o varias representativas de los empleadores (Patronales).

El contrato colectivo de trabajo sirve para regular todos los aspectos de la relación laboral (salarios, jornada, descansos, vacaciones, licencias, condiciones de trabajo, capacitación profesional, régimen de despidos, definición de las categorías profesionales), así como determinar reglas para la relación entre los sindicatos y los empleadores (representantes en los lugares de trabajo, información y consulta, cartelera sindical, licencias y permisos para los dirigentes sindicales, etc.).

Las condiciones del convenio suelen considerarse como un mínimo. El contrato individual que firme cada trabajador puede mejorarlas (más sueldo, más descansos, etc.), pero no puede establecer condiciones más desfavorables para el trabajador.

La falta de este convenio ha ayudado a que las prácticas laborales ilegales contra los arquitectos se hayan hecho cada vez mas generalizadas, de manera inconsciente las empresas se han adentrado en la precariedad y el subempleo, arruinando el prestigio social y la idea de calidad inherente a la profesión.

Uno de nuestros objetivos ha sido un Convenio Colectivo para Arquitectos de ámbito estatal (o la extensión de uno existente de otros profesionales), que determinara , entre otras cosas un salario mínimo digno para arquitectos empleados. El día 25 de octubre de 2013 ha sido publicado en el BOE el XVII Convenio Colectivo de Ingenierías y estudios Técnicos. Éste fue firmado el día 14 de junio, gracias al acuerdo alcanzado por los sindicatos mayoritarios del sector de las Ingenierias y Estudios Técnicos  (FeS-UGT y Comfia-CCOO) con la patronal (TECNIBERIA), y  gracias al trabajo del Sindicato de Arquitectos para que se ampliara su ámbito funcional, incorporando la actividad de los despachos de arquitectura. Por primera vez los arquitectos tienen un convenio colectivo de ámbito estatal.

Podéis consultar el XVII Convenio colectivo nacional de empresas de ingeniería y oficinas de estudios técnicos en este link


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: